Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu noul ambasador al Japoniei

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova a salutat intensificarea relaţiilor dintre Republica Moldova și Japonia, atestată în ultima perioadă.

CHIȘINĂU, 31 iul – Sputnik. Premierul Ion Chicu a avut vineri o întrevedere cu  E.S. Katayama Yoshihoro, noul Ambasador al Japoniei în Republica Moldova.

În cadrul întâlnirii, șeful Executivului de la Chișinău a subliniat interesul țări noastre pentru dezvoltarea  continuă  a parteneriatului moldo-nipon în domeniile politic, comercial-economic, umanitar  și  cel investițional.

”Salutăm intensificarea relaţiilor dintre Republica Moldova și Japonia din ultimul timp și considerăm important să lărgim aria de colaborare bilaterală.  Încurajez investitorii niponi să examineze oportunitățile oferite de cele 16 platforme industriale multifuncționale care urmează a fi create în cadrul Programului de Industrializare a Republicii Moldova”, a menționat premierul.

La rândul său, Ambasadorul Japoniei la Chișinău a salutat deschiderea Guvernului Republicii Moldova pentru fortificarea cooperării economice.

În prezent, în Republica Moldova activează 13 întreprinderi cu capital japonez, cu investiții de 115,104 mii lei. Totodată, în 2020 Guvernul Japoniei a alocat un grant în valoare de 400 de mii dolari pentru îmbunătățirea echipamentului de digitalizare a Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova. De asemenea,  statul nipon a acordat Republicii Moldova un credit concesional , în valoare de cca 18,7 mln de dolari pentru  modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0