Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân va avea o nouă față: Iată cum va arăta - Foto

© Photo : Facebook / Iv CebanO nouă față pentru aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân
O nouă față pentru aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân - Sputnik Moldova
Abonare
Aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din Capitală va fi modernizată. Despre aceasta a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban.

CHIȘINĂU, 31 iul - Sputnik. Aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân, în perimetrul străzilor Alecu Russo și Ion Dumeniuc, va fi reamenajată și modenizată. Potrivit primarului Capitalei, Ion Ceban, proiectul a fost prezentat deja pretorului sectorului Ciocana şi reprezentanților Primăriei Chișinău de către I.M.P „CHIȘINĂUPROIECT”.

Accident în sectorul Buiucani, 30 septembrie 2019 - Sputnik Moldova
Accidente
Accident teribil la Ciocana: Ambuteiaj kilometric în Chișinău – Video

Amenajarea aleii cu lungimea de 2500 de metri şi 28 de metri lățime are scopul de a creşte nivelul de confort şi de a asigura condiții prielnice de odihnă pentru locuitorii sectorului Ciocana. Lucrările de renovare vor începe în luna august.

Proiectul prevede renovarea spațiilor pentru pietoni, schimbarea stratului de asfalt pe aleea principală cu lățimea de 6 metri, amenajarea pistei pentru biciclişti pe un segment de 1,6 - 2,0 metri, amenajarea zonelor pentru copii, locurilor pentru practicarea sportului, a zonelor de agreement pentru tineri, WiFi gratuit. Este prevăzută și amenajarea zonelor pentru busturile personalităților Alecu Russo, Petru Zadnipru, Igor Vieru și Ion Dumeniuc. 

Vor fi amenajate și doua cișmele, va fi reabilitat gardul de protecție și va fi instalat mobilier urban: scaune, coşuri pentru gunoi și instalații pentru parcarea bicicletelor, iluminarea nocturnă cu elemente moderne. Va fi instalat și un sistem de irigare.  

De asemenea, va fi aplicat un marcaj ce va accentua direcţia de deplasare. Pista pentru bicicliști va fi de o altă culoare. Căile vor fi adaptate şi pentru persoanele cu nevoi speciale.

Actualmente se lucrează pe aleea din bulevardul Mircea cel Bătrân în perimetrul străzilor Petru Zadnipru și Igor Vieru, la reabilitarea carosabilului. Anterior a fost reabilitată aleea de la strada Igor Vieru până la Ion Dumeniuc. Lucrările de reabilitare a aleii sunt efectuate etapizat, pe anumite sectoare, pentru a nu crea disconfort locuitorilor din preajmă. Capitalei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0