Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată ce măsuri întreprinde Guvernul în cazul localităților grav afectate de intemperii

© Photo : Facebook / ISU HunedoaraInundații în Valea Jiului
Inundații în Valea Jiului - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a decis alocarea mijloacelor financiare necesare pentru reabilitarea drumurilor în localitățile Misovca, Costești și Horăști din raionul Ialoveni, care au fost afectate de inundații.

CHIȘINĂU, 31 iul - Sputnik. Astăzi s-a desfășuratședința Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Ion Chicu. Membrii comisiei au examinat un șir de solicitări venite din partea locuitorilor satelor grav afectate de calamități naturale.

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
După agricultori, și transportatorii cer ajutoare financiare de la stat – Ce spune Chicu

Prin urmare, s-a decis alocarea mijloacelor financiare necesare pentru reabilitarea drumurilor în localitățile Misovca, Costești și Horăști din raionul Ialoveni, dar și acordarea a peste 70 de mii de lei pentru reparația locuințelor individuale ale mai multor locuitori din raionul Ștefan Vodă, deteriorate de ploile torențiale și grindina de la începutul lunii iulie.

Pentru lichidarea consecințelor incendiului produs în clădirea Inspectoratului de Poliție din orașul Rezina, Comisia a decis alocarea unui milion de lei din Fondul de Intervenție pentru reparația acoperișului.

Premierul Ion Chicu a declarat că acum prioritară este compensarea prejudiciilor aduse gospodăriilor individuale și infrastructurii drumurilor de fenomenele meteorologice nefaste. Se lucrează intens însă și pe segmentul agricol.

Premierul a precizat că cel mai mare număr de solicitări de despăgubiri rămâne a fi cel din domeniul agriculturii. Astăzi urmează să fie definitivat Regulamentul privind repartizarea celor 200 de milioane de lei alocați de Guvern în acest sens. Ion Chicu le-a solicitat colegilor din cadrul instituțiilor responsabile ca plățile către agenții economici afectați să fie efectuate mai curând.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0