Guvernul a alocat 200 000 000 de lei pentru agricultori: Când vor putea fi ridicați banii

© RIA Novosti / Andrei Arkhipov / Accesați arhiva multimediaЗасуха в Воронежской области, secetă
Засуха в Воронежской области, secetă - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul, întrunit astăzi în ședință a aprobat regulamentul care stabilește mecanismul de acordare a ajutoarelor pentru agricultorii care au rămas fără recoltă din cauza secet4ei și a grindinei din anul acesta.

CHIȘINĂU, 31 iul - Sputnik. Din cele aproape 415 000 de hectare semănate în toamnă cu culturi cerealiere din prima grupă, în jur de 200 000 au fost afectate de secetă în proporție mai mare de 60%, iar 20 000 au fost însămânțate din nou. Pentru această suprafață s-au alocat 200 de milioane de lei - 100 de milioane de lei din Fondul de Subvenționare a Agriculturii și 100 de milioane din Fondul de Intervenție a Guvernului – pentru a acorda suport agricultorilor.  

 Lan de porumb compromis de secetă, în apropiere de Capitală - Sputnik Moldova
Pierderile agricultorilor, de câteva ori mai mari decât ajutoarele acordate de Guvern
După ce Regulamentul va fi publicat în Monitorul Oficial, deja săptămâna viitoare, agricultorii vor putea să depună dosarele și să beneficieze de aceste mijloace financiare.

Potrivit Regulamentului pentru un hectar reeînsămânțat agricultorii vor primi vom primi 1080 de lei, pentru un hectar de grâu de toamnă – 1000 de lei, pentru un hectar de orz de toamnă – 1020 de lei, pentru rapița de toamnă 1400 de lei.

Anteriori Ion Chicu a afrmat că, din cauză că și în luna iulie a fost secetă, vor fi afectate și culturile cerealiere din grupa a doua, în special din regiunea de centru și de sud. Așa că, spune premierul, Guvernul va trebuie să venă cu alocații financiare suplementare pentru a-i ajuta pe agricultori. Pentru acest culturi Executivul va mai aloca din Fondul de Intervenții  estimativ 100 de milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0