Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Exercițiu tactic impresionant la Durlești: A fost simulată respingerea unui atac aerian

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon participat la exerciţiul tactic „Cer Senin 2020”
Igor Dodon participat la exerciţiul tactic „Cer Senin 2020” - Sputnik Moldova
Abonare
Aproximativ 160 de militari au executat un marș pe tehnică blindată la Durlești, în cadrul exercițiului tactic „Cer Senin 2020”.

CHIȘINĂU, 31 iul - Sputnik. Președintele Igor Dodon a participat astăzi la exercițiul tactic „Cer Senin 2020”, care s-a desfășurat la Regimentul de Rachete Antiaeriene din Durleşti.

„În cadrul antrenamentului, circa 160 de militari au executat un marş pe tehnica blindată şi au simulat respingerea atacului aerian asupra unui obiectiv de importanţă majoră, utilizând tunuri şi instalaţii antiaeriene. De asemenea, a fost desfășurată revista de front a tehnicii militare şi de radiolocaţie, recent reparate şi reconditionată”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook. 

© Photo : Facebook / Dodon IgorExerciţiul tactic „Cer Senin 2020”
Exercițiu tactic impresionant la Durlești: A fost simulată respingerea unui atac aerian - Sputnik Moldova
Exerciţiul tactic „Cer Senin 2020”

La eveniment au participat și secretarul Consiliului Suprem de Securitate Victor Gaiciuc, ministrul Apărării Alexandru Pînzari, şeful Marelui Stat Major, general de brigadă, Igor Gorgan şi corpul de comandă al Armatei Naţionale.

„Am reiterat importanța menținerii la un nivel corespunzător a pregătirii militarilor în vederea asigurării apărării naționale. (...) De asemenea am menționat că acțiunile Armatei Naționale de reparație și recondiționare a tehnicii militare se înscriu în linia magistrală a conducerii statului de dezvoltare a țării și relansare a economiei naționale”, a menționat Igor Dodon. 

Exerciţiul „Cer Senin 2020” are drept scop testarea tehnicii militare reparate pentru executarea misiunilor ce le revin, precum și dezvoltarea capacităților pentru îndeplinirea misiunilor şi sarcinilor pe timp de pace şi în situaţii de criză. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0