Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce odihna în Bulgaria ar putea să ne coste mult mai scump anul acesta: Expert

© AP Photo / Yorgos KarahalisПосетительница оплачивает лежак на пляже в Афинах
Посетительница оплачивает лежак на пляже в Афинах - Sputnik Moldova
Abonare
Turiștilor moldoveni le va fi permisă intrarea în Bulgaria din 1 august, a precizat în studioul Sputnik Moldova expertul în domeniul turismului Parascovia Culev.

CHIȘINĂU, 31 iul – Sputnik. Ministerul bulgar al Sănătății a anunțat că cetățenilor moldoveni le va fi permisă intrarea pe teritoriul acestei țări, ce-i drept, cu condiția că aceștia vor avea asupra lor testul la COCID-19 cu rezultat negativ. Testul PCR la COVID-19 va trebui să fie prezentat în limba engleză și efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Bulgaria. În afară de locuitorii Moldovei, aceleași reguli sunt valabile și pentru cetățenii Serbiei, Ucrainei, Macedoniei de Nord și Kosovo.

Греко-болгарской граница - Sputnik Moldova
Societate
Bulgaria își deschide hotarele pentru turiștii moldoveni, dar cu o condiție - detalii

După cum a relatat Parascovia Culev, șefa unei companii turistice din Chișinău, problema era în asigurarea unui ”culoar verde” prin România pentru turiștii moldoveni, deoarece partea bulgară înțelege că fără acesta nu poate conta pe turiști din Moldova. Între timp, această problemă a fost soluționată. Mai complicat este cu testele, a menționat Culev.

”Sarcina noastră acum este să le telefonăm celor care au cumpărat bilete de odihnă și să-i întrebăm dacă sunt gata să facă aceste teste, știind că ele costă 800 de lei. Și vor mai trebui să plătească pentru traducerea certificatului în engleză, astfel că prețul acestuia se va ridica la 900 de lei. Dacă ținem cont de faptul că merg de obicei la odihnă familiile cu copii, iese destul de scump”, a explicat expertul.

Prin urmare, acum mulți ar putea renunța la ideea de a se odihni în Bulgaria din cauza testelor. În afară de faptul că pentru certificat va trebui achitată o sumă considerabilă pentru unii, și în laboratoarele unde poate fi făcut un astfel de test, cel mai probabil, vor fi cozi. Deocamdată, potrivit expertului, testul PCR la COVID-19 este făcut doar în laboratoarele Invitro. Astfel că, în cele din urmă, această odihnă i-ar putea costa destul de scump pe doritori, iar ținând cont și de aglomerația de la laboratoare, va fi șu cu multă bătaie de cap.

Condițiile de tranzitare a teritoriului României

Ambasada Republicii Moldova în România a venit joi cu unele precizări în privința tranzitului pentru cei care vor călători în Bulgaria.

Astfel, cetățenii Republicii Moldova care vor dori să petreacă un sejur plăcut pe litoralul bulgar al Mării Negre au fost informați de Ambasadă  că pentru tranzitarea teritoriului României  vor trebui să prezente autorităților de frontieră ale României documentele confirmative privind scopul șederii în Bulgaria (rezervarea la hotel), asigurarea medicală, testul la COVID-19 cu rezultat negativ  și documentele respective de călătorie.

Ambasada recomandă ca tranzitul, care nu va depăși 36 de ore, sa fie efectuat pe culoarul de tranzit aprobat de autoritățile române pentru transportul rutier: Leușeni, Albița, Tecuci, Focșani, Buzău, București, Giurgiu, Ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0