Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție: Riscați să rămâneți fără mașină în Capitală – Iată ce face Poliția de astăzi

© Sputnik / Rodion ProcaЭвакуированный автомобиль
Эвакуированный автомобиль - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Poliția este determinată să reia practica de ridicare și depozitare a mașinilor care sunt parcate neregulamentar. Mașinile vor fi ridicate de un agent economic, dare pe cheltuiala proprietarului.

CHIȘINĂU, 31 iul - Sputnik. Inspectoratul General al Poliției a anunțat un concurs de licitație publică pentru identificarea agenților economici care vor presta serviciile de ridicare, transportare, depozitare și restituire a mijloacelor de transport în cazul cărora agenții constatatori au dispus ridicarea lor.

Fermierii au deblocat drumul până la venirea ministrului Agriculturii (27 iulie 2020) - Sputnik Moldova
Societate
Vor fi sau nu amendați agricultorii care protestează astăzi: Ce spune șeful IP Căușeni
Poliția a anunțat acest concurs după ce, în data de 17.06.2020, Guvernul Republicii Moldova a aprobat Regulamentul privind modul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în procesul de constatare a contravențiilor.

Potrivit acestui regulament, agenții constatatori din cadrul Poliției pot dispune ridicarea mijlocului de transport în situația în care conducătorul a fost înlăturat de la conducere și nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor, dacă vehiculul a fost lăsat într-un loc interzis pentru parcare, dacă mijlocul de transport poate genera un pericol iminent pentru interesul public sau în cazul în care este necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârșirea contravenției.

Автомобильная пробка - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chișinăul, sufocat de mașini: Cât de mult a crescut numărul automobilelor în ultimii ani
Totodată șoferul sau posesorul automobilului va acoperi cheltuielile de ridicare și parcare a mașinii.

Poliția anunță pentru agenții economici care vor să participe la concurs că documentația standard poate fi obținută de la Inspectoratul General al Poliției cu sediul în municipiul Chișinău, str. Tiraspol 11/1 sau poate fi vizualizată accesând pagina web: www.politia.md  la directoriul transparență, rubrica achiziții publice (anunțuri lansate).

În finalul comunicatului de presă, Inspectoratul General al Poliției recomandă tuturor conducătorilor/proprietarilor/posesorilor mijloacelor de transport să manifeste o atitudine responsabilă și reiterează necesitatea respectării cerințelor Regulamentului Circulației Rutiere deoarece, conform noilor modificări, toate cheltuielile pentru serviciile de ridicare, transportare şi depozitare a mijlocului de transport în cadrul procesului contravențional vor fi suportate de către conducătorul, proprietarul sau posesorul legal al mijlocului de transport în privința căruia a fost aplicată sancțiunea contravențională.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0