Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Nord Stream 2: „Inițiativa politică a Washingtonului cere un răspuns politic”

© Sputnik / Сергей Гунеев / Trecere la banca de fotografiiВ цехе "ЭТЕРНО" ПАО "Челябинский трубопрокатный завод"
В цехе ЭТЕРНО ПАО Челябинский трубопрокатный завод - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Companiile implicate în construcția Nord Stream 2 amenințate de sancțiunile din partea SUA cer un „răspuns politic”, finalizarea conductei de gaz fiind „o chestiune de suveranitate europeană”, potrivit CEO-ului companiei austriece de energie OMV Rainer Seele.

CHIȘINĂU 31 iul – Sputnik. CEO-ul grupului energetic austriac OMV Rainer Seele consideră că nu există un sprijin politic suficient pentru companiile europene implicate în construcția conductei de gaz Nord Stream 2 în fața amenințărilor cu sancțiunile din partea SUA, relatează Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Polonia și Ucraina s-au unit împotriva ”Nord Stream-2” - Sputnik Moldova
Video
Polonia și Ucraina s-au unit împotriva ”Nord Stream-2”

„În cele din urmă, disputa are legătură cu măsura în care Europa își va apăra suveranitatea și independența, în special în ceea ce priveşte aprovizionarea cu energie a continentului”, a declarat acesta marți, 29 iulie, la Viena.

El a subliniat: „în calitatea noastră de companie europeană, ne așteptăm ca politicienii să dea asigurări că Europa, ca zonă pentru investiții, nu își pierde atractivitatea”.

„Inițiativa politică a Washingtonului cere un răspuns politic”, a concluzionat oficialul, citat de Sputnik France

Nord Stream 2, în vizorul Congresului SUA

Pe 21 iulie, Camera Reprezentanților din Congresul american a aprobat un amendament la Legea bugetului pentru apărare care extinde sancțiunile legate de construcția conductei Nord Stream 2.

Cu o săptămână mai devreme, Departamentul de Stat al SUA a emis recomandări în baza Legii CAATSA, vizând conducta Nord Stream 2 și a doua linie a conductei turceşti. Mike Pompeo a numit această măsură „un semnal clar pentru companiile care participă la proiecte”.

„Ieșiți imediat [din proiecte] sau vor exista consecințe”, a declarat secretarul de stat al SUA.

Respingerea sancțiunilor extrateritoriale

Autoritățile germane au declarat în repetate rânduri că resping sancțiunile extrateritoriale împotriva Nord Stream 2.

Parlamentarul german Klaus Ernst i-a reamintit Congresului american de dreptul Europei de a lua decizii independente privind Nord Stream 2, așa cum ar fi făcut SUA dacă ar fi existat „vreo ingerință în afacerile interne din partea Texas sau Pennsylvania”.

Rusia continuă să susţină că proiectul nu are decât un caracter comercial și este benefic pentru Europa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0