O companie din Federația Rusă, gata să deschidă o fabrică în Republica Moldova

© Sputnik / Кирилл Брага / Accesați arhiva multimediaMacara la un șantier
Macara la un șantier - Sputnik Moldova
Abonare
Negocieri privind atragerea investițiilor străine au avut loc în cadrul întrevederii ministrului Economiei cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. O fabrică de producere a materialelor de construcții și finisaje decorative pe bază de polimeri ar putea fi construită în țara noastră în 2021 de o companie din Federația Rusă. Discuții și negocieri în acest sens au avut loc în cadrul unei întrevederi a ministrului Economiei și Infrastructurii Sergiu Railean cu reprezentanții companiei ruse.

Президент РМ провел пресс-конференцию по итогам политического сезона. - Sputnik Moldova
Este sau nu posibilă o relansare economică pe timp de criză: Iată ce spune Igor Dodon

Potrivit directorului general adjunct al companiei, construcția noii fabrici va contribui la crearea pentru început a 120 de locuri de muncă, majoritatea procesului de producere fiind automatizat cu echipament performant italian sau german.

Compania rusească este dispusă să lanseze și alte proiecte de dezvoltare, care, potrivit antreprenorului, vor contribui la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

De cealaltă parte, ministrul Sergiu Railean a menționat că una dintre principalele priorități ale Guvernului este atragerea investițiilor străine și crearea unui climat de afaceri atractiv pentru investitori. Oficialii au discutat despre facilitățile fiscale de care pot beneficia investitorii în cadrul Zonelor Economice Libere, Parcurilor Industriale și celor 16 platforme industriale multifuncționale.

În Republica Moldova activează circa 970 de întreprinderi cu capital rusesc, investițiile în capitalul social însumând peste un miliard de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0