Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia: Compania MTS a devenit primul operator rus cu licență 5G

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaВ Крыму запустили первые станции мобильной связи стандарта LTE
В Крыму запустили первые станции мобильной связи стандарта LTE - Sputnik Moldova
Abonare
Operatorul de telefonie mobilă rusească MTS a devenit prima companie care a obținut licența pentru standardul 5G.

CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. Operatorul rus de telefonie mobilă MTS a obținut licența pentru oferirea serviciilor de conexiune mobilă conform standardelor 5G în 83 de subiecți federali.

Павильон компании Huawei на международной выставке информационных и коммуникационных технологий Связь - 2017 в Москве. - Sputnik Moldova
Marea Britanie interzice antenele 5G produse de Huawei
Președintele MTS, Alexei Cornea, a declarat că acest eveniment este unul istoric în domeniul comunicațiilor.

Primii utilizatori ai noilor tehnologii vor deveni clienții corporativi și mari întreprinderi industriale. Potrivit lui, acum rețelele 5G vor fi utilizate preponderent în proiectele pentru automatizarea proceselor interne în mediul de afaceri.

În viitor standardul 5G va permite companiilor să utilizeze mai eficient inteligența artificială, internetul obiectelor, tehnologiile realității augmentate și virtuale pentru dirijarea echipamentelor.

Membrul consiliului de experți ai comisiei Dumei de Stat pentru politica informațională, Evgheni Lifșiț, a declarat agenției RIA Novosti că dezvoltarea rețelei 5G va permite oferirea rușilor o viteză mai mare a transmiterii datelor și va crea noi oportunități.

“Spre exemplu, Realitatea virtuală cu o realitate augmentată vor ajunge la un alt nivel cu o astfel de viteză, vorbim aici și de întreaga industrie media, calitatea 4K”, a spus el.

Lifșiț a menționat că viteza și calitatea internetului au o importanță enormă, nimeni nu vrea să-și mai aducă aminte de modeme, care încărcau până la 5 megabiți timp de 10 minute.

Conform programului național “Economia digitală”, acoperirea cu rețea 5G în zece orașe mari ale Rusiei va fi asigurată până în anul 2022, iar în toate orașele cu o populație de la un milion populație – până în 2024.

În februarie, compania rusească Megafon anunțase încheierea unui acord cu Orange România, care ar permite accesul utilizatorilor ruși la rețelele 5G din România.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0