Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poligonul cu deșeuri de la Țânțăreni arde în continuare – Foto

© Photo : Facebook / Puscasu LilianaIncendiu la poligonul de deșeuri din Țânțăreni
Incendiu la poligonul de deșeuri din Țânțăreni - Sputnik Moldova
Abonare
Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență lucrează în continuare la lichidarea incendiului de la poligonul de deșeuri din localitatea Țânțăreni.

CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. La trei zile de la izbucnirea incendiului de la poligonul de deșeuri din localitatea Țânțăreni, raionul Anenii Noi, aproape 40 de unități de tehnică și peste 80 de persoane participă în continuare la lichidarea focului. Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Liliana Pușcașu informează că au fost formate trei sectoare de luptă cu focul, iar pompierii refulează apă pentru potolirea arderii. Tehnica grea este utilizată pentru transportarea materialului necesar și efectuarea acțiunilor de copertare.

Salvatorii în comun cu muncitorii de la Regia Auto salubritate, dar și reprezentanții autorităților publice locale, acționează pentru a stopa răspândirea incendiului și oprirea procesului de mocnire.

În această dimineață, la fața locului a fost și primarul Capitalei, Ion Ceban, care spune că încă nu a fost stabilită sursa incendiului. Edilul-șef i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu să fie pornită o anchetă de serviciu pentru a fi examinată situația și circumstanțele acestui caz, sub toate aspectele, atât în ceea ce privește subdiviziunile municipiului, cât și responsabili de stingere a focului.

Ceban informează că astăzi va fi convocată ședința Comisiei Situații Excepționale Chișinău cu privire la acest subiect.

De precizat că ieri a avut loc o ședință la Primăria din localitate la care au participat ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, cu responsabilii de la regiile municipale, dar și cu primarul comunei.

La fața locului se lucrează cu autospeciale și buldozere, care acoperă cu pământ sursa focului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0