Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nunți și cumetrii în pofida restricțiilor - statul a sancționat zeci de agenți economici

CC0 / Pixabay / StarFlames / Букет невесты
Букет невесты - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății anunță despre sancționarea mai multor agenți economici pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19.

CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. Zeci de agenți economici s-au ales cu amenzi pentru că au ignorat regulile antiepidemice. Despre asta anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care precizează că desfășoară, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Agenția Națională Transport Auto, acțiuni de prevenire a infecției COVID-19. 

În cadrul verificărilor, au fost amendați cinci reprezentanți ai unor unități de alimentație publică, pentru că au organizat nunți și cumetrii, în pofida restricțiilor care sunt în vigoare. 

Nu au ținut cont de reguli și mai mulți proprietari ai piscinelor și teraselor, care au fost sancționați pentru că au admis un număr prea mare de clienți. 

Birou Vamal Albița, România - Sputnik Moldova
Zeci de încălcări la Frontieră și o creștere semnificativă a numărului de traversări

Nereguli au fost depistate și la 20 de saloane de înfrumusețare, precum și la mai mulți prestatori de servicii medicale și farmaceutice. 

În perioada 22-27 iulie, inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au verificat 444 de unități economice și au descoperit 33 de neconformități.

Ministerul Sănătății mai precizează că s-au înregistrat și 92 de cazuri în care nu s-a respectat regimul de autoizolare pentru 14 zile. 

Autoritățile îndeamnă în continuare cetățenii și agenții economici să respecte măsurile de protecție în sănătate publică - să evite aglomerația, să poarte măști și să păstreze distanța socială. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0