Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon a ajutat familia unui taximetrist decedat în accident să-și procure apartament

© Sputnik / Miroslav RotariМногоэтажный жилой дом
Многоэтажный жилой дом - Sputnik Moldova
Abonare
Cumplitul accident a avut loc în noaptea de 17 mai în centrul Capitalei, când un automobil de model Audi a ignorat culoarea roșie a semaforului și a LOVIT în plin în mașina de taxi.

CHIȘINĂU, 30 iul - Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a înmânat cheile de la un apartament cu două camere, amplasat în comuna Stăuceni, familiei taximetristului Alexandru Usatîi care și-a pierdut viața în tragicul accident produs pe 17 mai în centrul Capitalei.

Văduva taxumetristului, Rovena Usatîi, crește de una singură cei doi feciori de 9 și 18 ani și din cauza faptului că nu aveau o casă proprie, locuiau la bunei.

”Datorită reprezentanților Companiei Kaufland în Moldova precum și altor oameni cu suflet mare care au reacţionat la apelul lansat de mine în cadrul campaniei naționale de colectare a fondurilor pentru procurarea unei locuințe, astăzi a fost îndeplinit cel mai mare vis al familiei Usatîi”, a scris Dodon pe Facebiik.

De asemenea, președintele a oferit familiei un pat și un frigider de care aveau mare nevoie. La fel, fructe, cărți și alte lucruri necesare.

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Accidente
Grav accident în centrul Capitalei: Două persoane descarcerate

Totodată, el le-a mulțumit tuturor care au fost receptivi și au contribuit la realizarea acestei fapte bune.

Amintim că în noaptea de 17 mai în Capitală s-a produs un grav accident de circulație. Un automobil de model Audi, condus de un tânăr de 27 de ani, cu o pasageră la bord se deplasa pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. S-a ciocnit cu un automobil de model Toyota (taxi), condus de un bărbat de 39 de ani, care se deplasa pe strada Ismail. Taximetristul avea la bord un pasager. În urma impactului, Audi a fost proiectat într-o mașină de model Dacia Logan, condusă de un bărbat de 40 de ani, ulterior tamponând un Volkswagen ce era parcat.

Șoferul automobilului de marcă Toyota a decedat pe loc. La spital au fost transportați șoferii unităților de transport Dacia și Audi, precum și pasagerii acestora. Din păcate, traumele pasagerului de 46 de ani din Toyota nu au fost compatibile cu viața.

În urma accidentului șeful statului, Igor Dodon, a anunțat că va lansa o campanie de colectare de fonduri pentru procurarea unei locuințe pentru familia lui Alexandru Usatîi, iar acum familia se poate bucura de o locuință nouă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0