Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cât de periculos este asteroidul 2009 PQ1 pentru Pământ: Iată ce spune un expert rus

000
000 - Sputnik Moldova
Abonare
Corpul ceresc se va apropia de glob la o distanță de șapte ori mai mare decât distanța dintre Pământ și Lună.

CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Asteroidul PQ1 nu este periculos pentru Pământ, astfel de corpuri cerești trec aproape de globul pământesc destul de des, a declarat pentru RIA Novosti Ekaterina Efremova, doctorand în cadrul Departamentului Sistemului Solar al Institutului de Astronomie al Academiei Ruse de Științe (INASAN).

Asteroid  - Sputnik Moldova
Un asteroid uriaș se îndreaptă spre Pământ – care pot fi consecințele

Anterior, în spațiul public apăruseră informații, cu referire la NASA, că pe 5 august asteroidul PQ1 2009 cu o dimensiune de la 84 până la 190 de metri se va apropia de Pământ.

De menționat, corpul ceresc se va apropia de glob la o distanță de șapte ori mai mare decât distanța dintre Pământ și Lună.

”Ca în majoritatea unor astfel de cazuri, nu are de ce să ne fie frică, el va trece la o distanță foarte mare”, a explicat ea.

Asteroidul 2009 PQ1va trece la o depărtare de aproximativ 4 milioane de Kilometri de planeta Pământ. Astfel de apropieri, potrivit ei sunt destul de multe. ”Va zbura mai departe și totul va fi minunat”, a menționat Efremova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0