Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Kremlinul a răspuns acuzațiilor la adresa Rusiei de dezinformarea în legătură cu COVID-19

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov, porte-parole du président russe
Dmitri Peskov, porte-parole du président russe - Sputnik Moldova
Abonare
Tentativele presei americane de a acuza Rusia de promovarea unei campanii ”de dezinformare” în privința coronavirusului reprezintă o “fobie obsesivă”, consideră purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov consideră că afirmațiile tirajate de publicațiile din SUA cu privire la o campanie ”de dezinformare” promovată de Moscova în legătură cu coronavirusul reprezintă o “fobie obsesivă”, notează RIA Novosti.

Potrivit acestuia, sursele media din Rusia reflectă activ situația privind COVID-19 și nu trebuie căutate falsuri în munca obiectivă a jurnaliștilor.

“În ceea ce ține de Rusia, țara are probleme, însă trece peste această perioadă complicată. Mai bine decât multe alte țări. Într-adevăr, toate mijloacele de informare în masă constată existența unui număr mare de probleme cu care se confruntă Statele Unite în această perioadă. Iată de ce în acest caz, când cineva afirmă că există o dezinformare, este vorba de o anumită fobie obsesivă. Totuși, în acest caz nu trebuie acuzată de dezinformare activitatea profesionistă și obiectivă a presei”, a spus Peskov.

Les accords signés par Vladimir Poutine et Xi Jinping, le 20 mai 2014  - Sputnik Moldova
Rusia
Moscova respinge acuzele că Rusia și China profită de pandemie pentru a răspândi fake news
Anterior, două instituții de presă americane au publicat articole în care Rusia era acuzată de promovarea dezinformării în privința pandemiei coronavirusului. Potrivit autorilor materialelor, doi foști angajați ai GRU ar fi  publicat în jur de 150 de articole cu informație falsă despre COVID-19, încercând astfel să influențeze starea de spirit a americanilor. Potrivit surselor la care face referință presa americană, Rusia ar încerca în acest fel să influențeze rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA.

Și Duma de Stat a Rusiei a calificat aceste articole drept falsuri preelectorale și o încercare de a găsi ”dușmanul extern”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0