Expert: Afacerile pot fi dezvolte în Moldova și în situația actuală

CC0 / Pixabay / StockSnap / Электронные СМИ
Электронные СМИ - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul general al Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc, a vorbit în studioului Radio Sputnik despre avantajele pe care la are Republica Moldova și cum ar putea țara să-i intereseze pentru investitorii străini.

CHIȘINĂU, 28 iulie - Sputnik. Criza ar putea deveni o șansă pentru Moldova dacă, în aceste condiții dificile, vom reuși să deslușim perspectivele pentru țara noastră și vedem noi oportunități pentru a reînvia economia națională. Acest lucru a fost declarat de președintele Igor Dodon în cadrul unei conferințe de presă în cadrul unui nou episod „Președintele răspunde”.

Президент РМ провел пресс-конференцию по итогам политического сезона. - Sputnik Moldova
Este sau nu posibilă o relansare economică pe timp de criză: Iată ce spune Igor Dodon

Care sunt avantajele Moldovei și care dintre ele pot fi utilizate acum pentru a ieși din criză? Potrivit șefei Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc, unul dintre avantajele Moldovei este că a semnat acorduri de liber schimb cu 43 de țări. Aceste acorduri înseamnă libertatea de circulație a forței de muncă, înlesnirea procedurilor birocratice legate de impozite, taxe și așa mai departe.

Nu trebuie să uităm nici de avantajul poziționării geografice avantajoase a Moldovei. Faptul că țara noastră se află în calea din Asia spre Europa ne oferă posibilitatea de a exporta mărfuri în ambele direcții.

”Țara are o infrastructură TIC bună. Astăzi, orice afacere are nevoie de o conexiune și avem peste 90 la sută de acoperire a țării cu fibră optică. Avem una dintre cele mai mari viteze de internet. Adică avem o parte importantă a infrastructurii care este necesară pentru afaceri”, a subliniat Verbeniuk.

În plus, un alt avantaj al Moldovei care poate fi utilizat în mod profitabil este multilingvismul și multiculturalismul ei. Înțelegem și acceptăm diverse moduri de a face afaceri, suntem capabili să facem afaceri atât cu europenii, cât și cu asiaticii.

”Oamenii noștri sunt disciplinați ca europenii, știu ce înseamnă standardele de gestionare a afacerilor, limba noastră este una dintre limbile grupului latin, în același timp, în țara noastră are o răspândire largă limba rusă, nu trebuie să uităm și de cea găgăuză, limbă turcică vorbită de locuitorii din Azerbaidjan și Uzbekistan", a adăugat expertul.

Astfel, Moldova ar putea să nu fie percepută dor drept mică și săracă - din punctul de vedere al pieței muncii. Aceasta este o țară foarte interesantă, ale cărei posibilități trebuie prezentate corect și atunci ea va fi destul de atractivă pentru afaceri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0