Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Universitatea de Stat din Moldova – o universitate complexă

Abonare
Universitatea de Stat din Moldova oferă întreaga gamă de specialități solicitate de candidații la studii.

Universitatea de Stat din Moldova a fost înființată pe 1 octombrie 1946. Inițial, a avut cinci facultăți, 35 de profesori și în primul an a înmatriculat 320 de studenți. În anul 1958 a inaugurat secția cu frecvență redusă.

Este prima instituție din țară care în anul 2001 a fost acreditată la nivel național. USM se află pe strada Alexei Mateevici 60. Instituția are câteva blocuri de studii, 10 cămine, o bibliotecă modernă, un Palat al Sporturilor, o Casă de Cultură, cantine și laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generație.

Universitatea de Stat Grigore Tamblac din Taraclia - Sputnik Moldova
Educație
Admitere 2020: Universitatea de Stat ”Grigore Țamblac” din Taraclia

USM dispune de o bază tehnico-materială bine dotată, care asigură toate domeniile de activitate universitară. Instituția are 11 blocuri de studii, 16 cămine, șase centre de cercetare științifică, cu 26 de laboratoare, Bibliotecă, Centru de Tehnologii Informaționale, Centru editorial, 12 centre culturale şi lingvistice, Casă de cultură, un Palat al Sporturilor, patru săli de sport, trei cantine studențești, șase baze de practică și chiar trei baze de odihnă.

Anual, la Universitatea de Stat din Moldova sunt înmatriculați până la 4 mii de studenți din toată țara. Tinerii pot învăța la USM atât la buget, cât și prin contract.

În acest an, Universitatea a instituit trei tipuri de burse noi: de excelență, nominale și pedagogul viitorului. Studenții care vor beneficia de aceste burse, vor avea asigurate studii și cazare gratuite. Candidații au posibilitate să fie cazați în cămine, unde au wi-fi gratuit. Datorită programelor comune cu alte universități, la final studenții pot primi două diplome de studii. În prezent, 10 mii de tineri își fac studiile la Universitatea de Stat.

Admiterea 2020 este un proiect realizat în comun de Sputnik Moldova și Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din Moldova (UNSTM).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0