Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

OMS avertizează: COVID-19 se comportă altfel decât un virus sezonier

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaЭмблема ВОЗ на входе в здание штаб-квартиры организации в Женеве
Эмблема ВОЗ на входе в здание штаб-квартиры организации в Женеве  - Sputnik Moldova
Abonare
Organizația Mondială a Sănătății avertizează că nu ar trebui să ne așteptăm la diminuarea cazurilor de COVID-19 în emisfera nordică pe timp de vară - este un virus nou și se comportă diferit de virusurile gripale sezoniere.

CHIȘINĂU, 28 iul - Sputnik. Marți, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat în legătură cu faptul că noul tip de coronavirus, care se răspândește în emisfera nordică pe timp de vară, nu se comportă ca o gripă sezonieră, notează RIA Novosti cu referire la Indepentent.

”Oamenii încă se gândesc la anotimpuri. Ceea ce trebuie să înțelegem cu toții este că acest virus este unul nou și ... acesta se comportă diferit", a declarat Margaret Harris într-o conferință online la Geneva, îndemnând să fie păstrată vigilența și accentuând importanța măsurilor care să oprească transmitere infecției, care se răspândește în temei prin intermediul întrunirilor de masă.

Spre deosebire de gripa sezonieră, coronavirusului nu-i pasă ce perioadă a anului este, a spus ea. Ea a avertizat că „va fi un val mare. Va urca și va coborî un pic. Cel mai bun lucru este să-l atenuați și să-l transformați în ceva care se va afla la picioare voastre".

Purtătorul de cuvânt al OMS a reiterat că cel mai bun mediu pentru răspândirea noului virus este mulțimea de oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0