Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Creștinarea Rusiei: Mesajul transmis de președintele Ddodon

© Photo : Facebook / Dodon IgorПатриарх Кирилл и Игорь Додон
Патриарх Кирилл и Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, le-a transmis tuturor creștinilor și, în special, ierarhilor Bisericii Ortodoxe Ruse, dar și președintelui Vladimir Putin un mesaj cu prilejul sărbătorii creștinării Rusiei.

CHIȘINĂU, 28 iul - Sputnik. Astăzi Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul și Marele Cneaz Vladimir cel întocmai cu Apostolii şi Luminătorul Rusiei. Cu acest prilej, președintele Republicii Moldova a transmis un mesaj de felicitare tuturor creștinilor ortodocși, Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Mitropolitului Vladimir, tuturor Ierarhilor din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Ruse, pe Patriarhul Kiril. 

”Îi felicit cordial pe toți ierarhii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Ruse cu prilejul Zilei Încreștinării Rusiei, dar și personal pe Preasfințitul Patriarh Kiril, care a fost botezat Vladimir și care a purtat acest nume până la tunderea în monahism. Îl felicit și pe Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Mitropolitul Vladimir, preoțimii și monahilor și tuturor creștinilor din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova”, este menționat în mesajul transmis de președintele Dodon.

Icoana Sfinților Petru și Pavel - Sputnik Moldova
Calendar Ortodox: Cele mai importante sărbători din luna iulie
Totodată, președintele țării l-a felicitat și pe omologul său rus Vladimir Putin care își sărbătorește astăzi ocrotitorul ceresc.

”În această zi aș vrea să-l felicit cu prilejul zilei ocrotitorului său ceresc pe președintele Federației Ruse, Vladimir Putin - un mare prieten al țării noastre. Felicit popoarele Rusiei, Ucrainei, Belarusiei și din alte țări, care sunt urmași ai tradiției lor creștine din ziua creștinării Rusiei în apele Niprului. Îi felicit și pe toți locuitorii din Moldova care își sărbătoresc onomastica și pe tot poporul Moldovei, dorindu-vă pace, sănătate și bunăstare”, se mai arată în mesajul președintelui Dodon.

Pentru a învinge încercările la care suntem supuși în ultima perioadă, de sărbătoarea Sfântului Binecredincios Kneaz Vladimir, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a binecuvântat ca în toate bisericile din țara noastră să se bată clopotele începând cu ora 12.00, timp de 5 minute.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0