Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul Ion Perju pleacă la Căușeni, unde are loc protestul agricultorilor

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Ion Perju a efectuat o vizită de lucru în raionul Ștefan Vodă
Ion Perju a efectuat o vizită de lucru în raionul Ștefan Vodă  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a decis să meargă astăzi la Căușeni. Acesta va ajunge la protestatari în cel mult o oră și jumătate.

CHIȘINĂU, 27 iul - Sputnik. Protestatarii sunt în așteptarea ministrului Agriculturii, Ion Perju, care va ajunge la Căușeni în cel mult o oră și jumătate. Despre aceasta i-a anunțat pe agricultorii care protestează șeful Inspectoratului de Poliție Căușeni, Ion Balcan. El le-a solicitat protestatarilor să retragă unitățile de transport de pe drum pe acostament.

Mai mulți agricultori au blocat traseul național Chișinău-Căușeni - Sputnik Moldova
Societate
Blocaj total pe șoseaua Căușeni-Palanca

Potrivit lui Balcan, ministrul Perju va merge la Consiliul Raional Căușeni, ceia ce i-a nemulțumit pe agricultorii ieșiți la protest. Aceștia solicită ca Ion Perju să vină să discute direct cu ei. 

„La 15:00 sau 15:30, ministrul Agriculturii va fi la Consiliul Căușeni. De aceea eu vă rog să trageți mașinile pe acostament și să deblocăm drumul. Creăm impedimente”, a precizat șeful IP Căușeni. 

Acesta a mai spus că la întâlnirea cu Perju sunt invitați și liderii agricultorilor. Chiar și așa, aceștia insistă ca ministrul să se oprească la locul protestului, motivând că nu vor să despartă grupul de protestatari în două, iar la această întâlnire trebuie să fie prezent fiecare agricultor. Aceștia au spus că nu vor merge la Consiliu, dar îl vor aștepta pe ministru în câmp. 

Printre revendicările protestatarilor sunt reeșalonarea creditelor bancare, restituirea TVA-ului în agricultură, acordarea subvențiilor pentru pagubele suportate în urma înghețurilor și a secetei hidrologice. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0