Europa se încinge! Se așteaptă un val de căldură săptămâna viitoare

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Accesați arhiva multimediaОблака на фоне закатного солнца в Москве
Облака на фоне закатного солнца в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Canicula se va instala pe continentul european săptămâna viitoare. În unele țări se așteaptă temperaturi de 42 de gade Celsius.

CHIȘINĂU, 26 iul - Sputnik. Un val de căldură pune stăpânire pe Europa în săptămâna care urmează. Cele mai afectate de caniculă vor fi Spania, sudul Franței, Grecia, Italia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Ungaria, Austria și România. 

TIR-uri - Sputnik Moldova
Societate
Restricții de circulație pentru mașinile de mare tonaj pe timp de caniculă - Detalii

În țara vecină se așteaptă maxime de 39 de grade Celsius, în Grecia și Italia mercurul din termometre va urca până la 40 de grade, în Franța se așteaptă temperaturi de 39 de grade. Cel mai cald va fi în Spania, unde se așteaptă maxime de 42 de grade. 

Și în Moldova este în vigoare Codul Galben de vreme caniculară și pericol excepțional de incendiu. Potrivit meteorologilor, până în data de 30 iulie temperaturile vor oscila între 33 și 37 de grade Celsius.

În acest context, pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare. Specialiștii recomandă să nu fie utilizat focul în preajma spațiilor forestiere și a lanurilor de cereale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0