Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Parcarea la intrarea într-un parc din Capitală va fi interzisă, dar s-a propus alternativă

© Sputnik / Miroslav RotariКак люди спасаются от жары в Кишиневе
Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Parcarea mașinilor la poarta parcului ”Valea Morilor” din Capitală va fi interzisă. Despre aceasta a anunțat primarul Chișinăului, Ion Ceban.

CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. Edilul-șef al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat pe pagina sa de Facebook că parcarea mașinilor la poarta parcului ”Valea Morilor” nu va mai fi permisă.

Autoritățile promit însă că vor amenaja un spațiu special, cu o capacitate de 70 de locuri. 

O femeie la plimbare prin ploaie - Sputnik Moldova
Noroc incredibil: A ieșit la o plimbare în parc și a găsit un diamant - Foto

”Împreună cu pretorul sectorului Buiucani am inspectat Parcul ”Valea Morilor”, în special intrările din străzile Mateevici şi Alexandrescu, unde în prezent sunt realizate lucrări de reparație. La intrarea în parc din strada Mateevici este amenajat scuarul, vor fi reabilitate trotuarele și aleile din preajmă şi vor fi amenajate spaţiile verzi. La fel, scuarul din strada Alexandrescu, din prejma CIE ”Moldexpo”, este reabilitat. Urmează să fie amenajat spaţiul verde cu arbuşti şi mobilier urban şi instalat iluminat nocturn. Ne-am propus să transformăm zona în una pietonală, astfel accesul mașinilor va fi interzis la întrarea în parc”, a scris Ion Ceban.

Totodată, primarul Capitalei a solicitat ca gheretele neautorizate să fie evacuate din preajma parcului, iar maşinile care le aprovizionează în sezonul estival să nu aibă acces în perimetru în timpul zilei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0