Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O trecere subterană din Capitală va fi închisă: Iată de când

© Sputnik / Anatolii Kiriakзнак подземный пешеходный переход
знак подземный пешеходный переход  - Sputnik Moldova
Abonare
O trecere subterană din Capitală va fi închisă. Despre aceasta a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa oficială de Facebook.

CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. Lucrările de reabilitare a unor pasaje subterane din Capitală sunt pe ultima sută de metri. În sectorul Botanica al Capitalei a fost creat proiectul pentru reparația subteranei de pe bulevardul Dacia, intersecție cu strada Teilor, iar săptămâna viitoare urmează să înceapă reparația. Urmează să fie reabilitate și alte două treceri subterane.

Este vorba de cea de la intersecția bulevardului Decebal – Titulescu și bulevardu Dacia – Traian. În acest sens autorităține sunt în procesul de identificare a resurselor finaciare. 

”De asemenea, va fi reparată subterana de la Gara de Sud. Este nevoie să fie creat proiectul, iar ceea ce ține de trecerea subterană de la Ciuflea, aici deja proiectul este și urmează să intre în reparație”, a scris Ion Ceban pe Faceebok.

În sectorul Ciocana urmează să fie renovată subterana de pe strada Alecu Russo. Pretorul a dat asigurări că lucrările se vor realiza cu respectarea standardelor de calitate. De asemenea, a început demolarea construcției din apropierea subteranei din strada Sadoveanu 28.

Curtea unui bloc locativ din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Caz tragic în Capitală: O minoră a căzut de la etajul 10 al unui bloc

Mai mult, subterana va fi închisă. În data de 1 august va intra în reparație o altă trecere subterană din sectorul Buiucani. Este vorba de cea de la sensul giratoriu din strada Ion Creangă, intersecție cu Calea Ieșilor. Apoi va intra în reparație subterana de la Flacăra.

Trecerea subterană din sectorul Râșcani de pe strada Alecu Russo, intersecție cu bulevadrul Moscova este în proces de renovare. Lucrărie au fost efectuate în proporție de 40 la sută. Responsabilii afirmă că lucrările decurg mai greu, pentru că, după ce au fost ridicate plăcile de granit de pe scări, s-a aflat că betonul era într-o stare deplorabilă și necesită reabilitare. Astfel, a fost turnat betonul, iar scările sunt realizate de la zero.

Și lucrările la subterana de pe Viaduct sunt în toi. Treptat vor fi reparate și alte treceri subterane din Capitală. Toate lucrările sunt și vor fi monitorizate pentru a fi efectuate cu respectarea standardelor de calitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0