Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se întâmplă acum în satele Hansca și Molești, care au fost grav afectate de inundații

© Sputnik / OsmatescoSatel Hansca
Satel Hansca - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a întreprins astăzi o vizită în raionul Ialoveni, în localitățile care în iunie au fost devastate de inundații.

CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. Șeful Guvernului a fost în satele Molești și Hansca din raionul Ialoveni, unde a discutat cu localnicii despre consecințele inundațiilor din luna iunie. 

În satul Molești se repară o porțiune de drum local cu o lungime de 350 de metri, care a fost spălat de ape în iunie. Premierul Ion Chicu a verificat cum decurg lucrările. 

„Anul acesta, din start am spus că trebuie să punem accentul pe calitate. Atunci când am vorbit cu toți primarii din țară, rugămintea noastră a fost să nu accepte lucrări necalitative la reparația drumurilor. Aici vedem o abordare gospodărească. Am cerut ca să fie selectate sectoare mai mici, dar să fie făcute calitativ. Nu trebuie să facem kilometri pentru raportare, iar la prima ploaie să fie spălat tot”, a declarat șeful Executivului. 

Ulterior, oficialul a văzut cum se desfășoară lucrările de reparație a drumului Costești-Molești. Reabilitarea tronsonului a început în luna iunie a anului curent și urmează să se încheie în octombrie 2021. Valoarea proiectului este de 22,3 milioane de lei. În cadrul acestuia urmează să fie reabilitați 4,7 kilometri de drum.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0