Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu doar elicoptere: Un moldovean a fost condamnat în Italia pentru construcţia unui tanc

© Sputnik / Evghenii PanasencoAcces interzis - Carabinieri
Acces interzis - Carabinieri - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii par a fi buni la toate. După ce la Criuleni a fost descoperită o hală de fabricare clandestină a elicopterelor, iată că un moldovean a fost condamnat în Italia pentru că a participat la construcția unui tanc, în cadrul unei grupări de secesioniști venețieni.

BUCUREŞTI, 23 iul – Sputnik. Curtea de la Rovigo i-a condamnat pe Luigi Massimo Faccia, 65 de ani, originar din Conselve (Padova), și pe Flavio Contin, 77 de ani, din Casale din Scodosia la patru ani și șase luni fiecare pentru încercarea de a folosi, în scop iredentist, un tanc cu două tunuri, capabile să tragă, potrivit ilfattoquotidiano.it. Acuzele au implicat ceea ce în rechizitoriu s-a numit a fi armă de război.

Генеральная репетиция парада Победы - Sputnik Moldova
Societate
Constructorul de elicoptere din Criuleni: Să ne fie restituite schițele tehnice

Însă judecătorii au considerat că tancul - un buldozer acoperit în armură - nu poate avea caracteristici de armă de război. Cele două tunuri care erau în construcție atunci când grupul a fost descoperit au fost considerate arme comune – fiind totuşi suficient pentru a justifica șapte condamnări (la momentul în care au avut loc arestările erau 24, apoi acuzațiile de terorism au căzut la audierea preliminară). Procurorul Sabrina Duò a cerut o sentinţă pentru un total de 50 de ani. Însă opt inculpați au fost achitați și, prin urmare, condamnarea a fost redusă la jumătate.

De asemenea, au fost înregistrate patru condamnări atât pentru construirea, cât și pentru deținerea armelor. 4 ani și 6 luni, pe lângă o amendă de 20 de mii de euro, au fost stabilite pentru Tiziano Lanza, 58 de ani, din Bovolone. De asemenea, trei inculpați au fost găsiți vinovați pentru fabricare: Michele Cattaneo din Brescia (condamnat la 4 ani), Alexandru Budu, inginer din Republica Moldova, cu domiciliul în Cremona (3 ani) și Stefano Ferrari din Bergamo (2 ani și 8 luni).

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0