Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zeci de profesori au învățat limba română la distanță: Cine sunt beneficiarii

CC0 / Pixabay / StockSnap / Электронные СМИ
Электронные СМИ - Sputnik Moldova
Abonare
Zeci de profesori care predau în limbile minorităților sociale au învățat limba română la distanță.

CHIȘINĂU, 24 iul - Sputnik. Mai mulți profesori au reușit să învețe limba română la distață. Vorbim de dascălii care predau ore în limbile minorităților naționale. Este vorba de 59 de profesori care au participat la Programului de formare lingvistică continuă organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în parteneriat cu Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova.

Studenți, ore, universitate - Sputnik Moldova
Societate
Doar 280 de tineri profesori se angajează anual în școli: Iată ce decizie a luat Guvernul

Bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a precizat că este binevenit ca profesorii să cunoască limba română întrucât acest lucru le oferă mai multe posibilități și oportunități pentru dezvoltarea personală și profesională. 

Profesorii au învățat limba română în perioada martie – iulie 2020 prin intermediul platformei de instruire la distanță la unul din nivelele A1/A2/B1, în funcție de nivelul de competență al beneficiarului.

Proiectul face parte din Programul național pentru îmbunătățirea calității învățării limbii române în instituțiile de învățământ general cu instruire în limbile minoriților naționale. 

Obiectivul general al proiectului a fost de a asigura condițiile necesare pentru îmbunătățirea competenței lingvistice a cadrelor didactice și manageriale din instituțiile cu instruire în limbile minorităților naționale. Participanților, care au susținut testul de evaluare finală la limba română le-au fost oferite certificate de competență lingvistică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0