Alertă în orașul ucrainean Poltava: Un colonel de poliție, luat ostatic - detalii

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaАвтомобиль сотрудников Украинской полиции в Киеве
Автомобиль сотрудников Украинской полиции в Киеве - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit șefului adjunct al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, negocierile se află în derulare, iar scop este să-l determine pe atacator să se predea poliției fără ași face rău sie sau celor din preajmă.

CHIȘINĂU, 23 iul – Sputnik. Alertă în Poltava: un bărbat l-a luat ostatic pe un ofițer de urmărire penală, amenințând că va detona o grenadă. Ulterior, acesta a fost schimbat cu un locotenentul de poliție Vitalie Șiian. Anunțul a fost făcut de șeful adjunct al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei Anton Gherașcenko pe pagina sa de Facebook.

Luare de ostatici în Ucraina - Sputnik Moldova
Pasagerii unui autobuz, luați ostatici într-un oraș ucrainean - Video

Gherașcenko a declarat că, pe 23 iulie, la ora 09.05, în orașul Poltava, pe strada din apropierea clădirii instanței administrative, ofițerii departamentului de cercetare penală au încercat să rețină un cetățean suspectat în mod rezonabil de deținerea ilegală a vehiculelor.

În momentul reținerii, potrivit reprezentantului Ministerului Afacerilor Interne, atacatorul a scos o grenadă RGD-5, amenințând că o va detona.

"El îl ținea de mână pe un ofițer de poliție. La fața locului a fost creat un centru operațional. După negocieri, atacatorul l-a schimbat pe ofițerul de cercetare penală reținut pe șeful Departamentului de Investigații Criminale al GUNP din regiunea Poltava, colonelul de poliție Șiian, plecând cu acesta în mașina pusă la dispoziție la cererea sa sale”, a declarat Gerașcenko.

Potrivit acestuia, negocierile se află în derulare, iar scop este să-l determine pe atacator să se predea poliției fără ași face rău sie sau celor din preajmă.

El a mai spus că a fost lansată operațiune specială a poliției „Tunet”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0