Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Admiterea 2020: Academia Militară a Forţelor Armate "Alexandru cel Bun"

© Sputnik / Caraus MihaiAcademia Militară "Alexandru cel Bun"
Academia Militară Alexandru cel Bun - Sputnik Moldova
Abonare
Academia Militară a Forţelor Armate "Alexandru cel Bun" este singura instituţie de învăţământ militar superior, care asigură Forţele Armate ale Republicii Moldova cu specialişti calificaţi în domeniul militar.

CHIȘINĂU, iul - Sputnik. Academia Militară a Forţelor Armate "Alexandru cel Bun" este o instituție de învățământ superior cu profil militar, fondată în anul 1993 prin reorganizarea Liceului Militar în Colegiul Militar "Alexandru cel Bun".

© Sputnik / Evghenii PanasencoAcademia Militară a Forțelor Armate ”Alexandru Cel Bun”
Admiterea 2020: Academia Militară a Forţelor Armate Alexandru cel Bun - Sputnik Moldova
Academia Militară a Forțelor Armate ”Alexandru Cel Bun”

În prezent, instituția instruieşte tineri la specialităţile: infanterie, artilerie, transmisiuni. Academia Militară desfăşoară activităţile de instruire prin intermediul programelor de studii universitare de licenţă, de masterat, precum şi altor forme de pregătire, perfecţionare şi specializare a militarilor. Procesul de studii este realizat conform standardelor europene, cu accentul pe direcţiile teoriei artei militare, pedagogiei şi psihologiei militare.

© Sputnik / Evghenii PanasencoAvantajele studiilor la Academia Militară a Forțelor Armate ”Alexandru cel Bun”
Admiterea 2020: Academia Militară a Forţelor Armate Alexandru cel Bun - Sputnik Moldova
Avantajele studiilor la Academia Militară a Forțelor Armate ”Alexandru cel Bun”

Instituția are săli dotate cu utilaj necesar, laboratoare, ateliere, săli de sport, săli de calculatoare şi bibliotecă. Studiile se realizează în limba română, cu frecvență la zi, timp de 4 ani. Instruirea este gratuită, iar studenții beneficiază de cazare, echipament și masă. Absolvenţilor Academiei Militare li se acordă gradul primar al corpului de ofiţeri „locotenent”,  permis de conducere categoria „B”și  „C”, dar și loc de serviciu garantat în una din unităţile militare ale Armatei Naţionale.

Specialitate militară: 

  • Facultatea de Infanterie
  • Facultatea de Artilerie
  • Facultatea Transmisiuni

Specialitate civilă:

  • Administrație Publică

Academia se află în Chișinău, pe strada Haltei, 23. Pentru mai multe informații cu privire la procedura de admitere, puteți apela la numerele de telefon: 022 822 700; 079 709 581; 079 771 853. La fel, puteți expedia întrebări la adresa de E-mail: secţie.cadre@ academy.army.md. În perioada 01 iulie – 31 iulie 2020, Academia Militară a Forţelor Armate anunţă concurs de admitere la studii superioare de licenţă. La fel, continuă admiterea la studii ciclul II, studii superioare de master, cu taxă de studii, atât pentru personalul militar, cât și personalul civil. Programul de studii superioare de master în domeniul „Securitate şi apărare” va începe la 01 septembrie, iar perioada de studii constituie 18 luni.

Admiterea 2020 este un proiect realizat în comun de Sputnik Moldova și Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din Moldova (UNSTM).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0