Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Universitatea din Taraclia – două burse și studii de calitate

Abonare
În sudul Moldovei, în orașul Taraclia, există o universitate unică pentru republică, unde predarea are loc inclusiv în limba bulgară. Universitatea este specializată în studierea bulgaristicii: limba, literatura, istoria, arheologia.

Este singura universitate a unei comunități bulgare din afara Bulgariei. Misiunea Universității este păstrarea limbii, istoriei și tradiției poporului bulgar din Moldova, a menționat pentru Sputnik Maria Paslari, rectorul Universității de Stat din Taraclia.

Universitatea din Comrat – o perlă a Găgăuziei - Sputnik Moldova
Video
Admitere 2020: Universitatea de Stat din Comrat

Aici a fost creat și un muzeu etnografic “Casa Bulgară”, înființat la inițiativa profesorilor și studenților de la Istorie.

Specialitățile de bază sunt: Lingvistica, Literatura, Istoria, Pedagogia. Universitatea din Taraclia formează specialiști, profesori de muzică pentru școli și grădinițe.

Universitatea își dezvoltă și sfera cercetării în domeniul bulgaristicii, limbii, literaturii, istoriei, arheologiei. Studenții beneficiază parțial și de studii în universitățile partenere bulgare. În fiecare vară, 15 studenți participă la practica arheologică în Bulgaria.

Universitatea de Stat din Taraclia “Grigore Țamblac” este o instituție unică în felul său, fiind finanțată de două state – Moldova și Bulgaria. Studenții beneficiază de două burse, oferite de cele două țări. Aceștia au oportunitatea să faceți studii la buget, pentru că 80 la sută dintre studenții studiază gratis.

Căminul universitar are condiții confortabile de trai, studenții fiind cazați în camere de două și trei locuri. Instituția are toate condițiile pentru pregătirea profesională a tinerilor.

Universitatea de Stat din Taraclia este membru al Consorțiului Internațional în domeniul științei și educației.

Admiterea 2020 este un proiect realizat în comun de Sputnik Moldova și Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0