Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Admiterea 2020: Ce avantaje oferă studiile la Academia de Teatru, Muzică și Arte Plastice

Abonare
Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice instruiește specialiști în domeniile muzicii, artei teatrale, coregrafice, multimedia, artelor plastice și designului.

Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice este unica instituție de stat în domeniul învăţământului artistic superior din Moldova. 

”Aceasta este sala în care au loc lecțiile de cor, lecțiile de orchestra a acordeoniștilor și lecțiile de măiestrie de operă fiindcă este o sală în care există mai mul spațiu și studenții pot să facă niște scene din operă”, a declarat rectorul AMTAP, Victoria Melnic. 

Procesul didactic la Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice este orientat spre educarea unor personalități artistice.

”În această sală se petrec absolut toate examenele și toate concertele studenților de la facultatea de muzică. Această sală a văzut așa personalități celebre cu care ne mândrim nu doar noi, AMTAP, dar și întreaga noastră țară. Așa nume ca Maria Bieșu, Serghei Lunchevici sau Eugen Doga au evoluat pe această scenă atunci când au fost studenți”,  a declarat rectorul AMTAP, Victoria Melnic. 

Academia dispune de săli de studii spațioase și de tehnică necesară pentru desfășurarea procesului didactic. 

”Aceasta este o sală de studii pentru lecțiile de grup, pentru lecțiile teoretice. În special, aici au loc lecțiile de istorie a muzicii. De asemenea, petrecem și conferințele științifice sau alte evenimente legate mai mult de disciplinele teoretice”, a declarat rectorul AMTAP, Victoria Melnic. 

Rezultatul final al procesului didactic este apreciat de specialiștii şi de public. Examenele la disciplinele de specialitate sunt în formă de concerte, spectacole și expoziţii.

Admiterea 2020 este un proiect realizat în comun de Sputnik Moldova și Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din Moldova (UNSTM).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0