Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Trei zile de vot: Duma de Stat a Rusiei a amendat Legea Electorală - detalii

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Accesați arhiva multimediaМедицинский работник принимает участие в голосовании по внесению поправок в Конституцию РФ на избирательном участке в "Приморском краевом перинатальном центре" во Владивостоке
Медицинский работник принимает участие в голосовании по внесению поправок в Конституцию РФ на избирательном участке в Приморском краевом перинатальном центре во Владивостоке - Sputnik Moldova
Abonare
Legea electorală din Federația Rusă a fost amendată - astfel, în cadrul alegerilor la toate nivelurile, cetățenii ruși vor putea să-și exercite dreptul la vot pe parcursul a mai multe zile.

CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik. Duma de Stat a Federației Ruse a adoptat o lege privind amendarea legislației electorale astfel că votarea în cadrul alegerilor la toate nivelurile va dura mai multe zile , informează RIA Novosti.

Deputații au propus modificări ale proiectului de lege privind dreptul partidelor de a-și schimba reprezentanții în comisiile electorale, aprobat în mai 2012 în prima lectură. Inițiativa a fost inițiată de președintele de atunci Dmitri Medvedev.

Подсчет голосов по итогам голосования по поправкам в Конституцию РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Comisia Electorală din Rusia a aprobat rezultatele votului privind amendarea Constituției

Conform modificărilor, acest format de votare care va dura multe zile se va aplica nu numai la alegerile locale, ci și la alegerile din Duma de Stat a Rusiei. Prin decizia comisiei electorale care organizează alegeri, referendumuri, votarea la alegeri (inclusiv repetate), referendumurile pot fi organizate câteva zile la rând, dar nu mai mult de trei.

Cu toate acestea, voturile vor fi numărate imediat după închiderea secțiilor de votare în ultima zi de votare. În același timp, formatul votării în afara clădirilor comisiilor electorale - în teritoriile adiacente - va fi păstrat în cadrul alegerilor de mai multe zile.

În plus, votarea anticipată și votarea certificat cu drept de vot nu vor fi organizate în cazul unui format de mai multe zile.

De asemenea, inițiativa reglementează procedura de revocare a membrilor comisiei. Conform modificărilor, acest lucru se întâmplă în conformitate cu o procedură strict definită: mai întâi, un partid politic prezintă organului de conducere care a numit membrul comisiei, o propunere motivată pentru revocarea lui, apoi o nouă candidatură. Dacă nu există propuneri de înlocuire, revizuirea nu va fi luată în considerare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0