Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât vom achita pentru încălcarea măsurilor de sănătate publică: Detalii

CC0 / Pixabay / KlausHausmann / Dezinfectarea mâinilor
Dezinfectarea mâinilor - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputații au votat în ultima ședință din această sesiune a Parlamentului proiectul de lege privind modificarea Codului Contravențional, în prima lectură.

CHIȘINĂU, 21 iul – Sputnik. Amenzile pentru încălcarea măsurilor de sănătate publică ar putea fi reduse.

Un proiect de lege în acest sens a fost votat în primă lectură de deputați.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 în Moldova: Din păcate, încă trei decese

Astfel, se propune micșorarea cuantumului amenzii de la 450-500 de unități convenționale, cât constituie în prezent, la 50-150 pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice de la 1000-1500 la 300-700.

Proiectul prevede și modificarea cuantumului amenzii pentru prezentarea intenționată a unor date false ori incomplete sau refuzul de a prezenta datele necesare pentru completarea fișei epidemiologice. Astfel, se propune reducerea de la 450-500 la 50-150 de unități convenționale.

În urma acestor modificări sancțiunile vor fi proporționale cu fapta săvârșită și restabilească constituționalitatea cadrului legal. Totodată, în acest fel se va da posibilitate agenților constatatori să aplice amenzile în continuare pentru încălcarea acestor prevederi.

O unitate convențională este egală în Republica Moldova cu 50 de lei.

Amintim că pe 30 iunie magistrații Curții Constituționale s-au pronunțat cu privire la constituționalitatea amenzilor aplicate în perioada stării de urgență. Judecătorii au declarat neconstituțională amenda minimă în mărime de 22 500 de lei pentru persoanele fizice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0