Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderii UE, acord „istoric” după negocierile-maraton

© Photo : Twitter / Preben AamannEU summit
EU summit - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii UE au ajuns cu greu la un acord asupra unui pachet de stimulare în contextul Covid-19, găsind consens pentru un ajutor „istoric” de 750 de miliarde de euro pentru a menține pe linia de plutire economiile continentului, în urma mai multor zile de dezbatere.

CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik. Cei 27 de lideri ai UE au semnat acordul masiv la începutul zilei de marți dimineață - președintele summitului, Charles Michel, pur și simplu, a trimis un mesaj „Deal!” pentru a marca evenimentul. I s-a alăturat președintele francez, Emmanuel Macron, care a salutat rezultatul, calificându-l drept „istoric” pentru Europa într-un tweet al său.

Liderii UE s-au întâlnit la Bruxelles la sfârșitul săptămânii trecute pentru ceea ce se intenționa un summit de două zile, în intenția de a ajunge la un proiect de lege pentru recuperare economică de pe urma crizei provocate de coronavirus, în valoarea de 1,8 trilioane de euro, dar summit-ul s-a întins pe mai multe zile. În cele din urmă, s-a ajuns la un fond de stimulare de 750 de miliarde de euro, care va fi acordat întreprinderilor sub formă de subvenții și împrumuturi.

Se presupune că s-a ajuns la acest acord cu privire la fondul de stimulare după ce s-au recurs la compromisuri între o serie de grupuri de lucru mai mici, potrivit EuroNews. Se pare că prim-ministrul olandez Mark Rutte, cel mai puternic adversar al planului, a fost învins. El a insistat asupra unei plafonări de 350 de miliarde de euro pentru subvenții și condiții de împrumut mai stricte.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0