Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Date alarmante: Unii motocicliști nu ezită să conducă în stare de ebrietate

© Sputnik / Rodion ProcaINP
INP - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au documentat mai mulți motociscliști care au condus în stare de ebrietate. Unii au rămas chiar și fără motociclete.

CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik. Oamenii legii au documentat 180 de motocicliști pentru că au condus în stare de ebrietate. Începând cu data de 1 mai și până în data de 20 iulie, pe întreg teritoriul țării, polițiștii au întreprins măsuri de monitorizare a transportului pe două roți. 

Un avion atterrit à Omsk - Sputnik Moldova
Societate
Momente de groază: Un avion a aterizat după ce i-au căzut fragmente de la motor

În acest timp, oamenii legii au depistat 180 de motocicliști în stare de ebrietate, iar peste 430 de motociclete au fost ridicate la parcarea specializată. În ultimele 6 luni, în țară s-au înregistrat 109 accidente cu implicarea motocicletelor. În rezultatul acestora, nouă persoane au decedat, iar 106 s-au ales cu traumatisme grave.

Din data de 13 mai 2020 au intrat în vigoare noile modificări a Regulamentului cu privire la permisul de conducere, organizarea și desfășurarea examenului pentru obținerea permisului de conducere și condițiile de admitere la traficul rutier.

Astfel, au fost stabilite condiţii noi de examinare şi documentare cu permis de conducere pentru cei care conduc vehicule cu două sau trei roţi, ce dezvoltă o viteză maximă ce nu depăşeşte 45 km/h, dotate cu motor cu ardere internă, cu capacitatea cilindrică ce nu depășește 50 cm3 şi o putere care nu depăşeşte 4kW, și anume:

  • înscrierea în permisul de conducere moldovenesc a subcategoriei AM (moped);
  •  condițiile de vârstă de 16 ani pentru admiterea la examen și documentarea cu permis de conduce valabil pentru conducere autovehiculelor din subcategoria AM (moped).

Totodată, a fost modificat Regulamentul cu privire la permisul de conducere, organizarea și desfășurarea examenului pentru obținerea permisului de conducere și condițiile de admitere în traficul rutier, aprobat prin Hotărârea Guvernului, prin care este obligatorie înscrierea în permisul de conducere moldovenesc a subcategoriei AM (moped).

Inspectoratul Național de Securitate Publică atenționează șoferii ca înainte de a urca la ghidonul motocicletelor să posede permis de conducere, să verifice starea tehnică a unităților de transport, să se echipeze corespunzător și să evite deplasările dacă au consumat alcool.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0