Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A fost lansată o nouă linie de microbuz din Capitală spre satul Colonița - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный транспорт
Общественный транспорт  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Pe traseul Chișinău - Colonița va circula o nouă cursă de microbuz. O dispoziție în acest sens a semnat primarul Capitalei, Ion Ceban.

CHIȘINĂU, 21 iul - Sputnik. Primăria municipiului Chișinău informează că începând cu data de 1 august va fi deschisă o nouă rută microbuz: Chișinău - Colonița – Chișină, care va circula până în sectorul Ciocana. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general, Ion Ceban.

TIR - Sputnik Moldova
Societate
La Chișinău a fost lansat sistemul „e-Autorizație transport” – ce schimbări aduce

Traseul noii linii de microbuz va fi organizat după cum urmează: Tur: satul Coloniţa: strada Stejarilor, strada Unirii, strada Fântânilor, strada Tohatin, strada Ion Creangă, strada Budeşti, strada Răsăritului, strada Gheorghe Asachi, strada Ștefan cel Mare;

În raza urbei: strada Vadul lui Vodă, strada Milescu-Spătarul, strada Ginta Latină, bulevardul Mircea cel Bătrân; retur: bulevardul Mircea cel Bătrân, strada Ginta Latină, strada Milescu-Spătarul, strada Vadul lui Vodă;

În raza saului Coloniţa: strada Ștefan cel Mare, strada Albișoara, strada Răsăritului, strada Budești, strada Ion Creangă, strada Tohatin, strada Fântânilor, strada Unirii, strada Stejarilor.

„Suburbiile sunt parte componentă a municipiului Chișinău, de aceea vom susține proiectele în derulare din aceste localități și vom investi, an de an, pentru asigurarea condițiilor mai bune de trai pentru toți cetățenii, indiferent dacă aceștia locuiesc la oraș sau la sat”, a mai declarat primarul general.

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că necesitatea asigurării cu transport public a locuitorilor din Colonița vine ca urmare a faptului că pe linia comercială existentă, numărul 117, au rămas să activeze două unități de transport, în condițiile în care 80% din cetățenii satului muncesc în oraș și au nevoie să se deplaseze. Astfel, la solicitarea Primăriei Colonița, a fost instituită o noua linie de transport public.

Primarul a mai precizat că atunci când vor fi achiziționate primele autobuze din cele 100 planificate pentru anul curent, unitățile vor fi distribuite în primul rând pe rutele suburbane, unde necesitatea asigurării cu servicii de transport public este mai acută.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0