Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Este lovit fiecare al doilea locuitor al Pământului: Unde atacă dușmanul invizibil

© Photo : Claire J. HealyИзображение ленточного червя, полученное с помощью электронного микроскопа
Изображение ленточного червя, полученное с помощью электронного микроскопа - Sputnik Moldova
Abonare
Studiile efectuate au arătat că este lovită una dintre cele mai importante sisteme ale organismului uman.

CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik.  oamenii de știință din SUA au scos la iveală noi detalii cu privire la modul în care acționează toxoplasma asupra organismului omului, informează publicația mBio.

Este cunoscut faptul că infectarea cu acest parazit are loc în urma contactului cu fecalele pisicilor sau a consumului apei și produselor alimentare infestate. Cercetările au arătat că mai bine de jumătate din populația planetei este contaminată cu acest parazit.

Savanții au constatat că, atunci când ajunge în organism, toxoplasma (Toxoplasma gondii)pătrunde în celulele imunitare și le determină să migreze prin tot organismul.

La persoanele care au un grad înalt de rezistență, parazitul rămâne o perioadă îndelungată în organism în stare latentă, dar se activizează în momentul în care sacade imunitatea. În cazul oamenilor cu o stare precară a sănătății, toxoplasmoza poate provoca simptome severe atunci când pătrunde în creier.

Datorită rezultatelor acestei cercetări, oamenii de știință vor putea să înceapă dezvoltarea unor noi preparate medicale care să împiedice răspândirea infecției, menționează sursa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0