Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zeci de milioane de euro pentru Republica Moldova: De unde vin banii

© Pixabay / Bru-nOОбмен валют
Обмен валют - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova a decis să mai facă un împrumut de zeci de milioane de euro. De la cine și pentru ce vor fi cheltuiți banii.

CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Republica Moldova ar putea contracta un împrumut în valoare de 70 milioane euro.

Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Societate
Un nou program cu Fondul Monetar Internațional: Câți bani vrea să ia cu împrumut Guvernul

Un acord în acest sens va fi semnat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru realizarea proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19 şi Suport pentru Întreprinderile Micro, Mici și Mijlocii”.

Acest împrumut este structurat în două componente. Astfel, 40 de milioane euro oferite pentru componenta sănătate, iar alte 30 milioane euro vor fi oferite în calitate de Suport pentru Întreprinderile Micro, Mici și Mijlocii.

„Mijloacele financiare vor oferi finanțare pentru capital circulant și nevoile de investiții ale IMMM-urilor afectate de criză, ajutându-le să păstreze locuri de muncă viabile. Această componentă va fi realizată prin recreditarea beneficiarilor finali prin intermediul instituțiilor financiare participante”, a precizat ministrul Finanțelor în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri de astăzi. În consecință, data limită de debursare este stabilită la 30 iunie 2022.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0