Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul a alocat milioane de lei pentru mai multe localități din țară – detlii

© Sputnik / OsmatescoUrmările ploilor torențiale și inundațiilor în raionul Ialoveni.
Urmările ploilor torențiale și inundațiilor în raionul Ialoveni. - Sputnik Moldova
Abonare
Banii alocați vor fi utilizați pentru restabilirea drumurilor, reparația unei grădinițe, dar și pentru despăgubirea gospodarilor care au avut de suferit în urma ploilor torențiale.

CHUȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Guvernul a aprobat luni un proiect de hotărâre care prevede alocarea a peste cinci milioane de lei Fondul de Intervenție pentru lichidarea consecințelor ploilor torențiale care au căzut anterior pe teritoriul Moldovei.

Consecințele inundațiilor - Sputnik Moldova
Societate
Foto - Dezastrul lăsat în urmă de ploile torențiale din noaptea de sâmbătă spre duminică

Potrivit proiectului, mijloacele financiare, în sumă de 5,4897 milioane lei, vor fi alocate  pentru 9 autorități publice locale în special pentru restabilirea drumurilor comunale deteriorate, reparația acoperișurilor unor grădinițe de copii, precum și pentru acordarea despăgubirilor proprietarilor gospodăriilor individuale.

De suport urmează să beneficia satele Hansca, Pojăreni, Costești, Țipala și Horești din raionul Ialoveni, localitățile Chiștelnița și Leușeni – raionul Telenești, satul Cetireni din Ungheni și orașul Basarabeasca.

Ploile torențiale care au căzut pe o mare parte a teritoriului țării în luna iunie și la începutul lunii iulie au afectat un număr mare de gospodării, fiind nevoie de intervenția salvatorilor. Autoritățile le-au promis atunci oamenilor că le vor acorda ajutor pentru lichidarea urmărilor calamităților naturale.

Conform Legii bugetului de stat pentru anul 2020, pentru Fondul de intervenție al Guvernului sunt preconizate 490 de milioane lei din care până la  20 iulie curent sunt repartizate 23,8 milioane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0