Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Alte 135 de cazuri de infectare cu noul coronavirus

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat informații actualizate privind starea epidemiologică în contextul COVID-19.

CHIȘINĂU, 20 iul - Sputnik. Alte 135 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova.Date actualizate au fost prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Din numărul total de cazuri confirmate astăzi, 17 sunt în regiunea transnistreană. Un caz este de import, din Marea Britanie, restul sunt cu transmitere locală. 

Ministerul Sănătății  - Sputnik Moldova
Ministerul Sănătății din Moldova, gata de colaborare cu colegii lor din Rusia

Și astăzi au fost confirmate infectări în rândul lucrătorilor medicali. Este vorba de doi medici și trei asistenți medicali. MSMPS informează despre alte șase decese înregistrate pe parcursul zilei. Este vorba de patru bărbați și două femei din dirverse regiuni ale țării. Astăzi a decedat și Șeful Centrului de Sănătate a Reproducerii şi Genetică Medicală, Institutul Mamei și Copilului, medicul Mihai Strătilă. Acesta fost internat în stare gravă post pneumonie virală cauzată de infecția COVID-19, la data de 19 iulie, la Spitalul Clinic Republican. Ulterior a fost externat cu test negativ la prezența infecției COVID-19, pe data de 13 iulie.

În total, până la ziua de astăzi, 14 467 persoane s-au tratat de COVID-19. 

Amintim, vineri urmează să aibă loc ședința Comisiei de Sănătate Publică, la care se va decide dacă cetățenii care revin din străinătate vor sta sau nu 14 zile în autoizolare. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 21 de mii 115 cazuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0