Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul a respins moțiunea de cenzură a opoziției: Guvernul își continuă activitatea

Abonare
Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, înaintată de deputații Platformei DA și susținută de cei din Pro Moldova și PAS, a picat. Guvernul lui Ion Chicu își continuă activitatea.

CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Doar 46 de deputați din cadrul opoziției parlamentare au susținut moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Aceștia fac parte din grupurile parlamentare PAS, Platforma DA, Pro Moldova și Partidul Șor. Deputatul independent Alexandru Oleinic s-a abținut de la vot.   

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
Sesiunea de întrebări răspunsuri a luat sfârșit: Schimb de replici în Parlament
Amintim că moțiunea de cenzură a fost inițiată, în data 16 iulie, de deputații partidului politic al lui Andrei Năstase, Platformei DA, ea fiind sprijinită la scurt timp prin semnături de cei din formațiunea Maiei Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate.  

Principala acuzație cu care au venit susținătorii moțiunii de cenzură a fost modul în care Guvernul Chicu a gestionat situația epidemiologică provocată de Coronavirus și criza economică provocată de aceasta.

Votul de astăzi din Parlament a fost unul previzibil dat fiind că actuala alianță majoritară are 50 de voturi (37 de mandate au socialiștii și 13 mandate - democrații), plus votul deputatului independent Alexandru Oleinic.

Vom menționa că în cadrul ședinței de astăzi Parlamentul nu a aprobat nici măcar agenda de lucru, toate dezbaterile axându-se pe moțiunea de cenzură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0