Euro și leu românesc s-au scumpit: Cursul valutar BNM pentru 20 iulie

© REUTERS / Dado RuvicEuro
Euro - Sputnik Moldova
Abonare
Leul moldovenesc de depreciază în raport cu dolarul, euro și leul românesc în cotațiile oficiale. În timp ce prețul euro a crescut cu 7 bani și al leului românesc cu 2 bani moldovenești, dolarul își păstrează cotația anterioară.  

CHIȘINĂU, 20 iul - Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru luni, 20 iulie, un dolar american echivalează cu 17,07 lei, un euro – cu 19,51 lei, o hrivnă ucraineană – cu 62 de bani, un leu românesc – cu 4,03 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 24 de bani.

© Photo : BNMRatele de schimb valutar BNM pentru 20 iulie 2020
Euro și leu românesc s-au scumpit: Cursul valutar BNM pentru 20 iulie - Sputnik Moldova
Ratele de schimb valutar BNM pentru 20 iulie 2020

Comparativ cu sfârșitul săptămânii trecute, cotația euro a urcat cu 7 bani, iar cea a leului românesc – cu 2 bani moldovenești.

Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Cât costă astăzi euro și dolarul: Cursul valutar BNM pentru 17-19 iulie

Și dolarul american este pe un trend ascendent în cotațiile BNM pentru 20 iulie, dar creșterea este neimportantă, astfel încât moneda americană își păstrează prețul anterior.

Hrivna ucraineană a pierdut un ban în cotațiile BNM. Scăderea rublei rusești este nesemnificativă - și această valută își păstrează poziția anterioară.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0