Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum va fi organizat învățământul în școlile din Chișinău de la 1 septembrie

Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat cum va fi organizat învățământul în școlile din Chișinău de la 1 septembrie. Edilul-șef a precizat că toate instituțiile vor fi asigurate cu dezinfectant și echipamente de protecție.

CHIȘINĂU, 20 iul - Sputnik. Primarul Ion Ceban a anunțat pe pagina sa de Facebook cum va fi organizat procesul educațional în școlile din Chișinău, în contextul pandemiei de COVID-19. 

Teren de joc pentru copii - Sputnik Moldova
Educație
Primăria Chișinău: Cu o mie de cereri mai multe de înscriere a copiilor în clasa I

”Fiecare școală sau liceu din municipiul Chișinău urmează să aleagă cea mai potrivită variantă propusă de Ministerul Educației Culturii și Cercetării. Am rugat să se țină cont de interesele elevilor, iar metoda de studiu aleasă să fie comodă pentru copii și părinți, dar și pentru cadrele didactice din Chișinău. Suntem într-o situație complicată, fără precedent, dar elevii trebuie să-și continue studiile, de aceea trebuie să ne adaptăm, să stabilim reguli clare și favorabile. Părinții nu trebuie să rămână fără loc de muncă, iar copiii trebuie să meargă la școală”, a precizat Ion Ceban. 

Edilul-șef al Capitalei a mai scris că situația va fi mai clară la sfârșitul lunii august, iar decizia finală va fi luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Până atunci însă, autoritățile trebuie să aibă grijă să doteze instituțiile de învățământ cu echipamente medicale și dezinfectant, pentru siguranța elevilor, dar și a cadrelor didactice.

” Noi suntem gata și ne vom adapta la orice scenariu, iar în acest sens, o alternativă de învățare pentru elevi am creat și propus platforma educatieonline.md. Actualmente, cu eforturi comune și ca rezultat a semnării Memorandumului de colaborare cu Ministerul Educație, Culturii și Cercetării, platforma este completată și îmbunătățită. Aceasta având până în prezent o impresionantă bibliotecă online și milioane de vizualizări atât în Republica Moldova, cât și peste hotare”, a menționat primarul Ion Ceban. 

Potrivit datelor autorităților, în Capitală sunt 81 de licee cu 71 821 de elevi și 2 552 de clase. La fel, 27 de gimnazii cu 6 273 de elevi și 3030 de clase, dar și 15 școli primare cu 4 931 de elevi și 176 de clase. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0