Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce se întâmplă în Chișinău și noi nu știm: Viața în cartierele altora - Foto

© Sputnik / Anatolii KiriakКишинев соблюдает меры безопасности из-за коронавируса
Кишинев соблюдает меры безопасности из-за коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
În Chișinău se desfășoară concomitent o mulțime de lucrări de reparație și modernizare a infrastructurii urbane. Primarul Ion Ceban le-a trecut în revistă pe cele mai importante.

CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Primarul Ion Ceban a decis să le prezinte cetățenilor proiectele de modernizare a infrastructurii ce se desfășoară acum în mai multe cartiere ale Chișinăului. Toate ar trebui să ne facă viața mai bună și orașul mai frumos.

De exemplu, pe strada Dante Alighieri, după ce s-a pus primul strat de asfalt, s-a așternut stratul de uzură. Urmează să fie amenajate trotuarele.

Havuzul muzical din scuarul fostului cinematograf „Iskra”, din preajma Parcului „Valea Trandafirilor, sectorul Botanica - Sputnik Moldova
Chișinăul a devenit și mai frumos: Havuzurile au fost repornite - Galerie foto

Pe strada Albișoara continuă lucrările de reabilitare a apeductului. Este schimbată rețeaua de apeduct cu diametrul de 500 de milimetri între străzile Mihai Viteazu și Petru Rareș.

De asemenea, lucrările de curățare a albiei râului Bâc sunt în plină desfășurare.

Până la sfârșitul verii urmează să fie finalizat segmentul dintre str. M. Viteazu și str. Feredeului. Costul total al proiectului este de 3,5 milioane de lei, iar banii sunt alocați din bugetul municipal. Vor fi curățați mai mult de 2 km din albia râului.

„În sfârșit, putem vedea râul, fiind înlăturați arbuștii, dar și nămolul și deșeurile lăsate”, a constatat primarul Ion Ceban.

Totodată, în municipiul Chișinău continuă acțiunile de curățare a albiei râului Durlești. Aici urmează să fie ridicat un nou pod, pe strada Gheorghe Codreanu, „pentru a crește capacitatea acestuia, iar apa să se ducă mai repede”, a menționat primarul.

Și realizarea altor proiecte continuă în Chișinău: renovarea Parcului „Alunelul”, construcția Stației de Epurare, amenajarea trotuarelor de pe străzile Moscova, Testemițanu, reparația străzii M. Costin, renovarea Aleii ,,Mircea cel Bătrân”, amenajarea scuarului din strada Kiev etc..

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0