BNM a afișat cursul valutar pentru luni: Sunt și surprize

© Sputnik / Yana ZaharovaВалюта разных стран
Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Abonare
Prețul euro a crescut cu 7 bani, iar leul românesc s-a scumpit cu 2 bani moldovenești în cotațiile valutare anunțate de Banca Națională a Moldovei pentru luni.  

CHIȘINĂU, 19 iul - Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru luni, 20 iulie, un dolar american echivalează cu 17,07 lei, un euro – cu 19,51 lei, o hrivnă ucraineană – cu 62 de bani, un leu românesc – cu 4,03 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 24 de bani.

© Photo : BNMRatele de schimb valutar BNM pentru 20 iulie 2020
 BNM a afișat cursul valutar pentru luni: Sunt și surprize - Sputnik Moldova
Ratele de schimb valutar BNM pentru 20 iulie 2020

Comparativ cu sfârșitul acestei săptămâni, leul moldovenesc se depreciază la cursul valutar pentru luni, 20 iulie, în raport cu dolarul, euro și leul românesc, dar se apreciază față de hrivna ucraineană și rubla rusească.

Rezervele de aur ale lumii și aurul BNM  - Sputnik Moldova
Rezervele de aur ale lumii și aurul deținut de BNM: Clasament mondial

Dolarul american are o ușoară tendință de creștere, dar își păstrează cotația anterioară. Cotația euro a urcat însă cu 7 bani, iar cea a leului românesc – cu 2 bani moldovenești.

Hrivna ucraineană a pierdut un ban în cotațiile BNM. Scăderea rublei rusești este nesemnifiicativă - și această valută își păstrează poziția anterioară.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0