Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

"Visul Stelelor": Compozitorul Vlad Mircos revine cu un proiect inedit - detalii

© Sputnik / OsmatescoVlad Mircos
Vlad Mircos - Sputnik Moldova
Abonare
O nouă apariție editorială a fost lansată recent de către compozitorul Vlad Mircos. Despre ce este vorba am aflat chiar de la autorul acestui minunat proiect, membru al Uniunii Compozitorilor din Republica Moldova.
"Visul Stelelor": Compozitorul Vlad Mircos revine cu un proiect inedit - detalii

"Visul Stelelor" este proiectul creat cu multă migală și pasiune, semnat de compozitorul Vlad Mircos. Proiectul conține 18 piese pentru pian cu tentă romantică, pe care compozitorul le-a realizat pe parcursul a 25 de ani de creație.

"Aceasta este o culegere de piese pentru pian. Unele dintre ele sunt în versiune orchestrală sau vocală, dar majoritatea sunt instrumentale, scrise pentru pian. M-am îndrăgostit de acest instrument încă din anii de colegiu, la Tiraspol, și de atunci mi-am stabilit acest scop", a relatat Vlad Mircos.

Întrebat despre semnificația denumirii proiectului "Visul Stelelor", compozitorul a precizat că acest titlu a fost inspirat dintr-o piesă muzicală pe care i-a dedicat-o soției sale, în anul 1997.

Compozitorul îndeamnă și tânăra generație să ia cunoștință de noul său proiect întrucât muzica academică — clasică, care a trecut examenul timpului dezvoltă aptitudinile, caracterul tinerilor și facilitează înțelegerea celorlalte materii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0