Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Admiterea 2020: De ce să înveți la Universitatea Tehnică din Moldova

Abonare
Universitatea Tehnică din Moldova oferă o gamă largă de studii în domeniul ingineriei. UTM are nouă facultăți.

Universitatea Tehnică din Moldova este unica instituție de învăţământ superior tehnic, acreditată de Stat, în Republica Moldova. Universitatea Tehnică din Moldova are nouă facultăți.

”Domeniul inginerie se confruntă în prezent cu un deficit enorm de cadre înalt specializate. Dacă e să ne uităm la cifrele de angajare în Uniunea Europeană, vedem că în următorii 10 ani va fi un deficit de ingineri de peste un milion de posturi. Dacă ne uităm la vecinii noștri – România, Ucraina, se atestă un deficit foarte mare de specialiști în inginerie. De aceea, aceste profesii ale viitorului vă vor asigura un loc bine plătit în activitatea dumneavoastră ulterioară. Gândiți-vă cât de mult a schimbat pandemia raportul de forțe în economia globală. Tot mai mult se vorbește de automatizări, robotizări, tehnologii digitale. Domenii tradiționale, cum ar fi comerțul, showbizul sunt deja transformate din punct de vedere al utilizării tehnologiilor digitale. Inginerii formați la Universitatea Tehnică vor avea un loc de muncă bine plătit și vor avea o carieră de succes”, a declarat decanul UTM, Viorel Bostan. 

UTM colaborează cu peste 75 de universităţi şi centre ştiinţifice din diverse ţări ale lumii. Cercetării ştiinţifice la UTM li se acordă o atenţie deosebită, fiind o componentă esenţială a studiilor.

Admiterea 2020 este un proiect realizat în comun de Sputnik Moldova și Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din Moldova (UNSTM).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0