Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății a anunțat câte paturi mai sunt libere pentru bolnavii de COVID-19

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 1600 de moldoveni sunt internați în spitalele din țară cu COVID-19, iar 363 de pacienți sunt în stare gravă. Despre aceasta au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

CHIȘINĂU, 17 iul - Sputnik. Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că peste 1600 de moldoveni se află în spital cu infecția COVID-19. Din acest număr, 363 de pacienți se află în stare gravă. Cu toate acestea, numărul persoanelor interenate este în scădere.

Вакцина - Sputnik Moldova
Suspiciuni fără precedent! Șefi de state cer garanții pentru acces la vaccin anti-Covid

”Scăderea se datorează și faptului că se reduc cazurile de infecție la nivel de țară. Dacă să vorbim de paturi libere, mai avem o treime în sistemul nostru spitalicesc, însă distribuirea lor nu este uniformă. Dacă să facem o comparație cu săptămâna trecută, atunci zonele care au fost solicitate, în special sudul țării, Bălți și Chișinău, acum mai stresant este la Chișinău și mai puțin în UTA Găgăuzia și Bălți. Avem 27 de persoane conectate la respirație artificială la Insitutul de Medicină Urgentă și la cel Republican, deci un număr în scădere. La Maternitatea nr.2 din Chișinău sunt 24 de gravide cu COVID-19. La Spitalul din Bălți sunt 83 de persoane cu coronavirus, deci aici sunt paturi libere”, a declarat șefa direcţiei politici în domeniul asistenței medicale spitalicești din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Lupu.

Ministrul Sănătății, Viorica Drumbrăveanu, a menționat că în pofida cifrelor care sunt în scădere la capitolul infectării cu COVID-19, cetățenii trebuie în continuare să fie precauți și să țină cont de recomandările medicilor.

”Venim cu un apel să respecte recomandările pentru cî ne dăm bine seama că deși avem dinamici pozitive, sistemul de sănătate lucrează în regim alert, fără pauze și destul de cmplicat pentru angajații medicali”, a menționat Viorica Drumbrăveanu. 

În Moldova s-au confirmat 20 264 de cazuri de coronavirus. Până acum, 13 913 persoane s-au vindecat, iar 666 au decedat. În prezent, aproape 30 de mii de oameni se află sub supravegherea medicilor de familie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0