Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Video, Foto - Chișinăul are parte astăzi de un eveniment extraordinar

© Sputnik / Miroslav RotariФонтан
Фонтан  - Sputnik Moldova
Abonare
„La mulți ani, Chișinău!” - asta i-a urat Capitalei primarul Ion Ceban, cu prilejul împlinirii a 584 de ani de la prima atestare documentară a urbei. Astăzi au fost repornite havuzurile din oraș, lăsate în repaos din cauza pandemiei.   

CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik. Chișinăul marchează vineri, 17 iulie, 584 de ani de la prima atestare documentară. Cu acest prilej, primarul general al Capitalei, Ion Ceban, i-a felicitat pe toți locuitorii orașului.

În plus, cu ocazia evenimentului, au fost repornite havuzurile din Chișinău, „pentru ca toți să ne bucurăm de frumusețea lor”, după cum a menționat primarul.

„Această zi nu a fost marcată de obicei în oraș, însă din acest an, ne dorim să revenim și să punem în valoare ziua de 17 iulie – prima atestare documentară a Chișinăului, ziua de naștere a orașului nostru. Este important să nu pierdem nicio pagină din letopisețul urbei, să păstrăm cu grijă ceea ce am moștenit de la străbuni. De datoria noastră, a tuturor, este să facem totul pentru a lăsa copiilor noștri un oraș modern, civilizat și european. La mulți ani, Chișinău!”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Cât privește redeschiderea havuzurilor, Ion Ceban a recunoscut că „au lipsit aceste „oaze” pe timp de caniculă, după ce, din cauza pandemiei am fost nevoiți să le lăsăm închise”.

Au fost conectate havuzurile din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, Aleea Gării, Valea Trandafirilor, cel din scuarul TNOB, din scuarul „Doina și Ion Aldea-Teodorovici”, Scara Cascadelor. Havuzul din scuarul Catedralei va fi pornit mâine.

Havuzul din parcul de pe strada M. Costin va intra curând în reparație, iar în Parcul „Alunelul” și în Parcul „La Izvor” vor fi construite havuzuri moderne.

„Haideți să transformăm împreună Chișinăul într-un oraș confortabil, frumos și prietenos”, a îndemnat Ion Ceban.

Primarul a atenționat că și în preajma havuzurilor trebuie respectate recomandările specialiștilor referitoare la prevenirea COVID-19, inclusiv menținerea distanței fizice de cel puțin un metru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0