Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Unde pleacă Ion Chicu: Vezi ce a scris șeful Executivului pe Facebook

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPrim-ministrul Ion Chicu
Prim-ministrul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a scris pe pagina sa de Facebook unde se va afla în următoarele 24 de ore.

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova va participa la Summit-ul șefilor de guverne din statele membre ale Uniunii Economie Euroasiatice. Despre aceasta a anunțat șeful Guvernului pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui Chicu, agenda summit-ului include mai multe subiecte de ordin economic.

 Conferința de presă a președintelui Igor Dodon, după căderea Guvernului Sandu / Пресс-конференция Игоря Додона после падения правительства Санду - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a comentat pentru Sputnik situația privind moțiunea împotriva Guvernului Chicu

„Pe parcursul săptămânii am avut mai multe activități și întrevederi cu partenerii noștri occidentali. Acum, mergem spre Est, pentru a asigura posibilitate producătorilor moldoveni să-și vândă produsele pe piețele răsăritene. Politica externă echilibrată este abordarea noastră fermă”, scrie premierul.

Chicu informează că în cadrul summit-ului va avea întrevederi bilaterale cu prim-miniștrii care vor participa la eveniment, în vederea unei cooperări economice. Premierul moldovean și-a propus să le prezinte omologilor săi proiectul dezvoltării a 16 platforme industriale în raioanele țării. Potrivit lui, mai multe state din Est ar fi interesate să investească în industria Republicii Moldova.

Evenimentul se desfășoară la Minsk, Republica Belarus. Țara noastră participă la Summit în calitate de observator.

Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA) activează din 2015, membrii acesteia fiind Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan și Kîrgîzstan. Moldova a obținut în 2018 statutul de observator.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0