Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

COVID-19 nu se potolește: Este intensificată campania de prevenire a infecției – Video

© Sputnik / Artur Lebedev / Accesați arhiva multimediaСотрудница санатория "Октябрьский" в Сочи укомплектовывает столы в ресторане
Сотрудница санатория Октябрьский в Сочи укомплектовывает столы в ресторане - Sputnik Moldova
Abonare
Sute de noi cazuri de COVID-19 sunt confirmate zilnic. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) desfășoară o intensă campanie de informare, pentru a-i avertiza pe oameni că măsurile de prevenție trebuie respectate în continuare cu strictețe.

CHIȘINĂU, 16 iul – Sputnik. Deși mulți oameni așteptau ca virusul COVID-19 să bată în retragere odată cu venirea verii și a temperaturilor caniculare, acest lucru nu se întâmplă.

медик применяет проверки образца крови - Sputnik Moldova
Societate
Informații la zi despre cazurile de COVID-19: Alte 342 de persoane tratate și 3 decese

Pe 15 iulie, în Republica Moldova au fost raportate alte 332 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, iar bilanțul îmbolnăvirilor, din martie și până acum, este de 20.040 de cazuri. În dimineața de 16 iulie, numărul deceselor provocate de COVID-19 era de 662 de cazuri, potrivit Ministerului Sănătății.

De ce avem în continuare zilnic sute de cazuri noi de infectare cu COVID-19? Premierul Ion Chicu, alți oficiali, dar și cetățenii presupun că oamenii s-au cam relaxat și nu respectă riguros normele de protecție. În plus, după ridicarea stării de urgență și redeschiderea teraselor, cafenelelor, altor tipuri de localuri de consum, oamenii intră mai frecvent în contact fizic unii cu alții, fără a purta măști de protecție.

Salvatorii și pompierii, angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), desfășoară zilele acestea o intensă campanie de informare în raioane. Ei îi avertizează pe oameni că măsurile de prevenție trebuie respectate în continuare cu strictețe.

Săptămâna aceasta, angajații IGSU au desfășurat acțiuni de informare în raioanele Căușeni, Ungheni, Soroca, Dondușeni, Cahul, Basarabeasca, UTA Găgăuzia și în municipiul Chișinău. În toate raioanele vor fi organizate asemenea acțiuni.

Salvatorii le-au împărțit oamenilor pliante și le-au vorbit despre măsurile de prevenție în perioada pandemiei. Au fost difuzate și mesaje prin intermediul autospecialelor de intervenție echipate cu sisteme sonore.

Oamenii sunt îndemnați să păstreze între ei o distanță fizică de cel puțin un metru, să evite aglomerațiile, să-și acopere nasul și gura când strănută, să poarte măști de protecție în transportul în comun și în magazine, să se spele cât mai des pe mâini cu apă și săpun.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0